29 en 30 maart 2017 Tweedaagse Masterclass voor Coaches/Counselors Hoogbegaafde Volwassenen

Tot nu toe is er nog nauwelijks aandacht voor de vraag wat effectieve interventiemogelijkheden zijn voor coaches en/of counselors om hoogbegaafde volwassenen goed te begeleiden. Wereldwijd is dit een nog onderbelicht terrein, terwijl de behoefte aan coaches voor hoogbegaafde volwassenen groeit. Hoog tijd dus om daar iets aan doen met deze tweedaagse Masterclass voor Coaches en Counselors op 29 en 30 maart a.s. in “Het Huis” te Utrecht.
Het IHBV heeft twee inspirerende psychotherapeuten uitgenodigd die beiden jarenlange ervaring hebben in het begeleiden en behandelen van hoogbegaafde volwassenen: Lisa Erickson, uit Seattle (VS) en Maggie Brown uit Nieuw Zeeland. Beiden komen graag naar Nederland om hun kennis te delen met andere professionals die met hoogbegaafden werken. Een unieke kans voor verdieping en verspreiding van kennis over hoogbegaafde volwassenen m.b.t. voor hen passende coaching/counseling; zowel voor mensen in Nederland als daarbuiten.

Programma en thema’s:
De volgende onderwerpen komen aan de orde komen in deze Masterclass:


klik op de afbeelding om een pdf met het programma te downloaden
NB. ​de ochtendworkshop van Maggie Brown op dag 2 “A Life of Being Different: What we need to know about Cumulative Relational Trauma (CRT) and its impact on gifted adults” is inmiddels vol geboekt.

Het programma wordt in twee groepen van verschillend ervaringsniveau gestart:

Niveau 1: Voor hen die nog weinig ervaring hebben met en/of nog weinig onderlegd zijn in typische hoogbegaafden problematiek. Dit programma is zeer geschikt zowel voor al wel ervaren coaches in het coach-vak zelf, maar die zich nog weinig onderlegd voelen in het thema hoogbegaafdheid, als de coach/counselor die net is opgeleid.

Niveau 2: Voor hen die al ruim ervaren en onderlegd zijn in het coachen/counselen van hoogbegaafden. De typische hoogbegaafden-vragen, -behoeften en -kenmerken worden grotendeels bekend verondersteld. Daar wordt hooguit summier bij stilgestaan.

Deelnemers van niveau 1 volgen eerst de ochtendsessie van Lisa (“Working with the gifted client: a closer look”). Daarna zijn ook de andere workshops voor hen toegankelijk, waarbij de sessie “A Life of Being Different: What we need to know about Cumulative Relational Trauma (CRT) and its impact on gifted adults” van Maggie Brown gericht is op de zeer ervaren HB-coaches/counselors.

Over de sprekers

Maggie Brown
Maggie Brown heeft haar praktijk opgezet om hoogbegaafde volwassenen te begeleiden nadat ze zich bewust werd van het ernstige probleem van misdiagnoses. Met haar 30 jaar aan ervaring als counselor, coach en therapeut deelt ze op gepassioneerde wijze haar ervaring en kennis met andere professionals. Ze wil daarbij graag coaches en counselors ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden om hoogbegaafde cliënten goed te kunnen begeleiden. Maggie maakt daarbij veel gebruik van voorbeelden uit de praktijk in een levendige, interactieve stijl. Als hoogbegaafde vrouw en moeder van een hoogbegaafde zoon begrijpt Maggie bovendien als geen ander dat het moed en creativiteit vergt om buiten de vaste kaders te denken en dat je alleen dan echt het verschil kunt maken.

Lisa Erickson
Lisa Erickson haalt veel voldoening uit het begeleiden van volwassenen om hun hoogbegaafdheid te integreren in hun zelfbewustzijn. Ze weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk deze wetenschap is. Lisa is al meer dan 40 jaar werkzaam als psychotherapeut en heeft een eigen praktijk in de VS. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen, met name in het verband tussen hoogbegaafdheid, trauma’s uit de kindertijd en verslavingen. Al jaren geeft Lisa met veel plezier trainingen aan andere hulpverleners over hoogbegaafdheid, verslavingen en een diversiteit aan andere onderwerpen. Ze kijkt er dan ook naar uit om naar Nederland te komen.

Accreditatie
Leden van LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) krijgen op vertoon van hun deelname certificaat 2.5 punten voor deelname aan beide dagen.

 


 
Leden van NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) krijgen op vertoon van hun deelname certificaat 4 punten voor deelname aan beide dagen.
 


 

Dze Masterclass biedt NOLOC-leden 6 PE-punten aan qua opleidingsactiviteiten t.b.v. herregistratie voor beide dagen en 3 punten voor deelname aan 1 dag.

 

Algemene informatie

  • deze tweedaagse Masterclass is volledig in het Engels
  • data: woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017
  • locatie: “Het Huis Utrecht” in het centrum van Utrecht (Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht)
  • de dagen zijn inclusief lunch
  • aanvang beide dagen om 10:00 en eindigt om 17:00 uur (ontvangst vanaf 09:30 uur)
  • de woensdagavond is vrij van programma gehouden om op eigen initiatief elkaar op te zoeken en ervaringen en wensen te delen. Een lijst met restaurants en overnachtingsmogelijkheden wordt daartoe nog verstrekt
  • de deelname bedraagt €395,- voor beide dagen (€250,- voor 1 dag)
  • om enkel aan dag 2 deel te nemen moet je van niveau 2 zijn

Inschrijving gesloten.
Deze masterclass biedt professionele deskundigheidsbevordering aan voor aan beroepscoaches en -counselors. Er is geen ruimte om op deelnemer’s eigen proces in te gaan. Door in te schrijven verklaar jij dat je je beroepsmatig werkt als coach en/of counselor.
Voor vragen, neem contact op via [email protected]

Op 27 maart organiseert het IHBV samen met RINO Zuid in Eindhoven een geaccrediteerde Masterclass voor psychotherapeuten, psychiaters en (GZ- en andere) psychologen die nu al therapeutisch werken met hoogbegaafden en de GGZ-professionals die daar belangstelling voor hebben. Inschrijving hiervoor verloopt via RINO Zuid.