27-03-2017 Masterclass voor GGZ-professionals door buitenlandse psychotherapeuten

RINO Zuid organiseert in samenwerking met het IHBV een (voor GGZ-professionals) geaccrediteerde masterclass. De doelgroep bestaat uit psychotherapeuten, psychiaters en (GZ- en andere) psychologen die nu al therapeutisch werken met hoogbegaafden en de GGZ-professionals die daar belangstelling voor hebben.
De Masterclass wordt verzorgd door twee buitenlandse psychotherapeuten die beiden jarenlange ervaring hebben in het begeleiden en behandelen van hoogbegaafde volwassenen: Lisa Erickson, uit Seattle (VS) en Maggie Brown uit Nieuw Zeeland. Beiden komen in maart naar Nederland om hun kennis te delen met andere professionals die met hoogbegaafden werken.

De programmacommissie vanuit Nederland bestaat uit Noks Nauta, arts en psycholoog; Corine van der Veer, psychotherapeut; Cassandra Zuketto, psychiater en Mia Frumau, psychotherapeut en KJ- en Gz-psycholoog.

Omdat dit een bijzondere bijeenkomst wordt, naar ons weten de eerste in zijn soort, zullen ook professionals uit deze doelgroep in andere landen worden benaderd. Naast uitwisselen van kennis en ervaring met deze twee psychotherapeuten, hopen we dat er ook aandacht komt voor wetenschappelijk onderzoek en dat er op deze dag een start wordt gemaakt met het vormen van een community van mensen die op dit gebied actief zijn.

Deze dag zal plaatsvinden op 27 maart 2017 in Eindhoven en omvat drie dagdelen.

De inschrijving verloopt via de website van RINO Zuid.

Maggie Brown en Lisa Erickson geven ook een tweedaagse masterclass voor coaches/counselors in Utrecht. Meer informatie daarover vind je hier.