Aandacht naar aanleiding van de publicatie van het Rapport werkloze hoogbegaafden: Heel slim en toch zonder werk? Hoe kan dat?’

Op 4 januari publiceerden wij het rapport van het onderzoek dat we in 2014 gestart zijn onder hoogbegaafde volwassenen die ongewenst zonder werk zitten (zie onze eerdere aankondiging van 4 januari). Professioneel onderzoeker Bruno Emans heeft heel veel tijd en energie gestoken in het onderzoek, dat geheel op vrijwillige basis uitgevoerd is met medewerking van Erik Visscher en Noks Nauta.
Dagblad Trouw had ons in december geïnterviewd en dat artikel verscheen samen met ons persbericht afgelopen woensdag. Wellicht hebben jullie het meegekregen: het bericht ging “viral”. Met name de koptekst, helaas vooraf niet met ons afgestemd, leverde grote aandacht op. Op dit moment zijn we het grote aantal reacties aan het verzamelen en verwerken. Het merendeel is positief, ook veel persoonlijke noten en een enkele kritische opmerking. Ook veel steun en herkenning voor de uitkomsten.
We zijn erg trots op wat we met enkel vrijwilligerswerk hebben weten te bereiken. Nu graag aandacht van politiek en subsidieverstrekkers…. er moet nog zó veel gebeuren! Dit vraagt om een uitgebreid vervolg.
Het rapport kun je hier vinden.