Nieuwe editie Advanced Development Journal

Al jaren brengt het Gifted Development Center van Linda Silverman een tijdschrift uit met peer-reviewd artikelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen: het Advanced Development Journal. Vroeger verschenen ze in print, de laatste jaren nog enkel als pdf. Volume 17 is deze maand verschenen met daarin 2 prachtige bijdrages uit Nederland.

Willem Kuipers schreef het artikel “Being gifted, being me“. Ook werd in het tijdschrift bekend gemaakt dat hij de guest-editor” zal zijn van nummer 18. Proficiat, Willem!

Ook heel blij zijn wij met de tweede Nederlandse bijdrage in dit nummer van Maud van Thiel, Noks Nauta en Jan Derksen: “An Experiential Model of Giftedness: Giftedness From an Internal Point of View Made Explicit by
Means of the Delphi Method“. Er is nu dus een international publicatie over het Delphi-model. Dat is echt heel goed nieuws voor iedereen die onderzoek doet naar Hoogbegaafdheid bij volwassenen, omdat nu verwezen kan worden naar een publicatie die wereldwijd beschikbaar is.
Dit artikel maakt deel uit van het promotie-onderzoek van Maud van Thiel, een van de oprichters van het IHBV en de eerste voorzitter van ons instituut.

Het Advanced Development Journal kun je online aanschaffen via de website van het Gifted Development Center. Het e-journal kost $24. Klik hier voor de link naar de webshop.