Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontmoeting met Daan Roosegaarde

Dag-en-Nacht-Hoogbegaafd-Cover In het boekje ‘Dag en nacht hoogbegaafd’ (columns over het leven als hoogbegaafde) schreef Noks Nauta ook een column over Daan Roosegaarde. Geïnspireerd door hem als iemand die zijn dromen als kind waar maakte en kunstenaar-ontwerper-uitvinder werd, een prachtige baan voor een hoogbegaafde, stelt Noks.
Het leek haar daarom leuk om persoonlijk dit boekje aan Daan zelf cadeau te doen. Het bleek alleen lastig om dit plan te verwezenlijken omdat Daan het erg druk heeft en veel in het buitenland verblijft, zo meldde zijn P.A. Sylvie Londerman. Maar zij bood aan om het boekje namens Daan in ontvangst te nemen. Dus reisden Noks en ondergetekende gisteren af naar studio Roosegaarde in Rotterdam.

We werden zeer gastvrij ontvangen door Sylvie en werden door haar rondgeleid door de studio, een oude loods die werd verbouwd tot een mooie, heel lichte ruimte. Sinds een half jaar geven Daan en zijn team daar vorm aan al zijn creatieve ideeën, kunstzinnige en innovatieve projecten.

Bij het overhandigen van het boekje en de ingelijste column over Daan, bleek tot onze verrassing Daan toch aanwezig. En kwam hij zelf (gevraagd door Sylvie) de cadeaus in ontvangst nemen. Ontzettend leuk! Hij bekeek boekje en column over hem met belangstelling. En verdween vervolgens weer na een ‘fotomoment’, maar wel mét cadeaus. Dus wie weet krijgt ‘Dag en nacht hoogbegaafd’ wel een plekje in de bibliotheek van studio Roosegaarde.

Jacqueline Wielemaker
Bestuurslid IHBV