Oproep: Werkende hoogbegaafden voor focusgroep en interviews

We plaatsen deze oproep voor deelname aan een onderzoek door Peter Colijn.


Mijn naam is Peter Colijn en in het kader van mijn afstudeerscriptie aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) voer ik een onderzoek uit naar hoogbegaafdheid op het werk. Ik geloof dat hoogbegaafden een groot potentieel bezitten en in dit onderzoek ben ik opzoek naar verhalen over hoe werknemers hoogbegaafdheid op het werk ervaren en inzetten. Dit onderzoek zal plaats vinden in twee stappen.

Voor de eerste stap ben ik op zoek naar 6 hoogbegaafde werknemers voor een focusgroep die zal plaatsvinden op zaterdag 2 maart tussen 9.30 en 12.00 uur bij de RSM. Een focusgroep is een groepsinterview dat wordt gebruikt om ideeën te verzamelen over een specifiek thema of onderwerp.
Aanvullend op deze focusgroep, ben ik opzoek naar hoogbegaafde werknemers die mee willen werken aan een individueel interview. Deze interviews worden gehouden in maart en april.

De criteria voor deelname aan het onderzoek zijn: Je bent hoogbegaafd – op basis van een behaalde score op een erkende intelligentietest – je bent (op dit moment) in loondienst en beschikt over minimaal 10 jaar werkervaring.
De gesprekken zullen geheel op vrijwillige basis worden afgenomen. Van de gesprekken zal een geluidsopname worden gemaakt die enkel voor dit onderzoek zal worden gebruikt. Alle respondenten blijven anoniem; ik vermeld in de rapportages enkel leeftijd en geslacht van de respondenten.

Om meer academische bekendheid te genereren over dit onderwerp, zullen mijn begeleider dr. Mariëtte Kaandorp en ik gaan proberen om de bevindingen te publiceren. Na afronding van het onderzoek wordt u via de Nieuwsbrief en websites van het IHBV en Mensa op de hoogte gesteld van de resultaten.

Indien u bij wilt dragen aan dit onderzoek via de focusgroep of een interview, neem dan zo snel mogelijk contact met mij op door te mailen naar: [email protected]. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 februari 2019.