De maandelijkse HB-ondernemersdag!

Wat is de HB ondernemersdag en wat kun je verwachten?

 

Elke tweede vrijdag van de maand kun je je weer inschrijven voor een hele dag vol netwerkmogelijkheden en 2 uitdagende workshops.
Vanaf 10.00 uur kun je al -online- binnenlopen en al dan niet in aparte breakoutrooms met elkaar netwerken, het netwerkspel spelen en je aanvullende talenten vinden.
Om 10.30 start de ochtendworkshop en om 14.00 uur start de middagworkshop. 
Of je nu aan één of twee workshops meedoet: het netwerkgedeelte is de hele dag voor alle betalende deelnemers toegankelijk.

Workshops duren gemiddeld 1,5 uur, waar omheen binnen Zoom ruimte is om te netwerken, gefaciliteerd door de facilitator. 
Elke workshop gaan we samen aan de slag en kun je leren van de workshophouder en de andere deelnemers in een zeer interactieve sessie, waarvan je de opgedane kennis meteen kunt toepassen in jouw onderneming.
We gaan volop netwerken voor én aan het einde van de workshops om elkaar beter te leren kennen en de onderwerpen nog een slagje verder uit te diepen, gewoon omdat dat leuk is!
Bovendien leent de late vrijdagmiddag of vrijdagavond zich bij uitstek voor een (aansluitende) offline bijeenkomst, daarover binnenkort meer.

Mocht je een workshop willen omruilen voor een andere (mits nog plaatsen beschikbaar) mail dan naar [email protected]

Voor wie en wat kun je al kaartjes kopen:

Klik op de knop bij jouw workshop voor het programma van de dag en de inschrijving op die dag!

       
Tijd Vrijdag 09-10-2020 Tijd Vrijdag 09-10-2020
   
10.00 Online inloop en Talent Caching 13.30 Online inloop en Talent Caching
10.30 Jack Cox
Verdienmodel innovaties in een duurzame wereld.  
14.00 Sonsoles Alonso
Mensen managen is vermoeiend:
omzeil de regels en leer delegeren als een pro
12.00 Talent Caching en verdieping 15.30 Talent Caching en verdieping
       
Tijd Vrijdag 13-11-2020 Tijd Vrijdag 13-11-2020
   
10.00 Online inloop en Talent Caching 13.30 Online inloop en Talent Caching
10.30 Martin van Elmpt
Van lanterfanten tot flierefluiten                                    
14.00 Daisy Sanches
De kunst van kiezen
12.00 Talent Caching en verdieping 15.30 Talent Caching en verdieping

 

Prijsinformatie

Een workshop kost 33 euro per stuk (0% btw).
Aanschaf van minimaal één ticket geeft de gehele dag toegang tot online netwerken.

 

Wie en wat zijn er al geweest?

       
Tijd Vrijdag 18-09-2020 Tijd Vrijdag 18-09-2020
       
10.00 Online inloop en Talent Caching 13.30 Online inloop en Talent Caching
10.30 Larinda Bok
Werk aan een krachtig persoonlijk Merk  
14.00 Janine Kallenbach
Niet kiezen en toch op koers blijven?
Persoonlijke missie voor multigepassioneerden
12.00 Talent Caching en verdieping 15.30 Talent Caching en verdieping

Wie en wat kun je allemaal nog meer verwachten?

   

Elisabeth Griffioen

Videomarketing – zo werkt het ook voor jou

Videomarketing werkt voor mij en het werkt ook voor jou. De Videovakvrouw kent de weg en helpt jóu op weg met de online workshop waarin je leert wat nu precies die kracht van video is, hoe je die in kunt zetten voor je bedrijf en hoe je zorgt dat je dan ook goed in beeld bent, of je nu een video opneemt of online vergadert. Ook krijg je inspiratie voor heel veel nieuwe video’s en uitleg over welke spullen je nodig hebt. Niet alles is even effectief en handig. Wie aanwezig is bij deze training krijgt ook de Videovakvrouw Shoplijst, een pdf met links naar de handigste spullen en software voor de beste video’s voor je bedrijf.

 


Femke Hovinga

Is dit het nou? Werkgeluk voor hoogbegaafde (toekomstig) ondernemers

Geld verdienen moeten we (bijna) allemaal. Maar dat betekent niet altijd dat werk ook leuk is. Hoe kom je als hoogbegaafde goed tot je recht op je werk als (toekomstig) ondernemer en wat kun je zelf doen om je werkgeluk te bevorderen? Tijdens deze sessie kijken we waar werkgeluk uit bestaat en krijg je tools om er zelf meer van te ervaren.

 

Marleen Bekker

Ondernemen en humor

Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat HB-ers toch ook over de vaardigheid humor beschikken. Ondanks hun krankzinnige intelligentie en andere nutteloze ‘kwaliteiten’, zijn ze in staat tot (zelf-)relativering. Ook is gebleken dat er een schreeuwende behoefte is aan het ontwikkelen van en flink uitleven van deze vaardigheid. Dat kan tijdens de HB ondernemersweek!
Marleen Bekker geeft de workshop ‘Humor. Voor dappere HB-ers’. Hoewel niet officieel gediagnosticeerd als humoristisch HB-er – ze was bang te zakken voor de HQ-test (=humorquotiënt) – heeft ze toch het lef om te denken dat ze jou iets kan leren over humor. Wat het is, humor. Hoe het werkt, bij jou en in ondernemen. Maar vooral: hoe je het zelf kunt toepassen in je ondernemende leven. In blogs, video’s en presentaties.
Bereid je voor op een energieke en interactieve workshop, we gaan lekker aan de bak! Oh ja: je hoeft niets te kunnen voor deze workshop.
Jezelf zijn is meer dan genoeg

Daisy Sanches

De kunst van kiezen

Voor hoogbegaafden blijkt niet-kunnen-kiezen regelmatig een struikelblok. Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen voor het pad dat je bewandelt als zelfstandige? Ja, het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.
In deze workshop kijken we naar wat kiezen voor jou betekent. Onderzoek welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw relatie met kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methodes toe die in deze workshop aan bod komen? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Leer wat jou kan helpen om krachtige en doorleefde keuzes te maken die goed zullen zijn voor jou en je bedrijf. Meestal worden er ter plekke een aantal prachtige beslissingen genomen. Je zult niet de eerste zijn die met een kakelverse keuze de workshop verlaat!

Hetty Knottenbeld

Je bent elke euro waard

Hoe bepaal je een prijs zonder uurtarief in een markt waarin zowel jij als opdrachtgevers dat gewend zijn? En wat is nu eigenlijk een gezonde winstmarge als productverkoper, als je jezelf niet over de kop wilt werken? Hoe zit het als je zelf het product maakt en doorverkoopt aan een verkooppunt? En hoe zit het met producten die je zelf inkoopt om door te verkopen?
Kortom: welk bedrag koppel je aan je dienst of product?
Hetty Knottenbeld van Helder Begin helpt je een helder en overzichtelijk aanbod van diensten en/of producten samenstellen met bijbehorende prijzen en winstmarges. Zodat je met meer vertrouwen aan je doelgroep kunt laten weten wat je waard bent, zonder dat je jezelf tekort doet.

 

Sonsoles Alonso

Inhuren, aansturen en samenwerken als een eigenwijze artiest 

Altijd al willen weten wie je moet inhuren voor je startup, corporate project of initiatief? En hoe jij zowel HB- als niet HB-personeel zou moeten aansturen? Om maar te zwijgen over effectieve samenwerking. Een goede samenwerking is zo’n uitdaging, hoe doe je dat in vredesnaam?
Tijdens de lezing “Inhuren, Aansturen en Samenwerken als een Eigenwijze Artiest” zal Sonsoles jou een no-nonsense systeem leren om als leider of initiatiefnemer je werk effectief te kunnen delegeren of je nou de voorzitter van een kleine stichting bent, een entrepreneur met een team of een wat grotere baas. Sonsoles leer je hoe je ontzorgd kan worden zodat jij je op relevante zaken kan focussen zoals strategieën bedenken, relaties opbouwen en businessontwikkeling. Sonsoles combineert hierbij haar ervaring van 17 jaar als artiest en producente van internationale projecten en de laatste ontwikkelingen rondom systeemdenken en machtsgebruik.

Bart Durand (Monsieur Bart)

Spelenderwijs uit je hoofd en in je ondernemerslijf

In deze fysieke online workshop maken de deelnemers spelenderwijs verbinding met de intelligentie en creativiteit van hun lichaam. Door te spelen met beweging, verhalen, verbeelding en elkaar, ontstaat een nieuwe ervaring die een andere kijk, invalshoek op of beleving van zaken geeft. Met dit creatieve proces verkleint de scheiding tussen mind, body, heart en spirit. Uiteraard gaat de aandacht in deze workshop speciaal uit naar het verhaal van de ondernemer in jouw lichaam.
Deze workshop vindt zijn inspiratie in de praktijk van InterPlay (www.interplay.com/ ) en Embodied Learning en Monsieur Barts jarenlange ervaring met faciliteren, improvisatie theater en clownerie. De workshop is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wijsheid en creativiteit van haar of zijn lichaam. Wat heeft jouw lichaam te vertellen aan jou en een ander?
Het is een fysieke, actieve workshop, waarbij altijd de uitnodiging geldt om binnen je eigen grenzen te blijven. Dus… Maak de vloer maar vast vrij rondom de computer!

Petra Jungblut

Spiritualiteit en ondernemen

Heb jij ook het gevoel dat je niet alles van jezelf laat zien in je ondernemerschap? Dat er meer is dat aandacht verdient?
Spiritualiteit krijgt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven (er is in toenemende mate aandacht voor zaken als Theory U en opstellingen). Een nieuw bewustzijn, verandering, transitie… Het begint heel zacht. Naast intelligentie, meer luisteren, zien, voelen en onze intuïtie en wijsheid gebruiken dus.
Als heldere proces facilitator, change consultant en coach, werkt Petra Jungblut vanuit heelheid (wholeness, een begrip uit Reinventing organisations van Frederic Laloux). Ze neemt ons mee in een zoektocht naar binnen. We zijn een multidimensionaal wezen en gaan op zoek naar dat wat we extra mogen inzetten om de wereld nóg een beetje mooier te maken. Welke talenten houd jij nog verborgen?

Saskia Klaaysen

Prikkels bijten niet!

Het merendeel van de hoogbegaafden is hoogsensitief. Een deel daarvan is een hoogsensitieve High Sensation Seeker die juist prikkels nodig hebben om goed te functioneren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve High Sensation Seekers hebben hetzelfde ontwikkelpotentieel als hoogbegaafden. Er is dus veel overlap met hoogbegaafdheid. Dat betekent dat je veel verandering en vernieuwing nodig hebt en snel verveeld bent. Ondernemerschap is daarom een ideale manier om diversiteit in het leven te krijgen. Maar ook binnen het ondernemerschap dreigt onderprikkeling: te weinig voldoening, blijheid, zingeving of uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je met plezier blijft ondernemen? Deze workshop gaat in op de kenmerken van hoogsensitieve High Sensation Seekers, hoe je zorgt dat je niet onder of overprikkeld raakt en hoe je onderneming met plezier kunt blijven runnen.

Nick Groof

HB en innoveren: wat is jouw innovatieprofiel?

Nick deed onderzoek naar de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en hoe die samenhangen met hoogbegaafdheid. Zes hoogbegaafden en hun naaste collega’s spraken over innovatief werkgedrag, persoonlijke kenmerken, de werkomgeving en de mate waarin deze factoren elkaar beïnvloeden. In deze workshop deelt hij hun verhalen. Vervolgens onderzoek je jouw eigen innovatietalent. Er is veel ruimte voor uitwisseling en netwerken.

 

Martin van Elmpt

Van lanterfanten tot flierefluiten

Van lanterfanten tot flierefluiten is een workshop over rust en ruimte in je hoofd. In deze praktische workshop gaat Martin in op hoe de waan van de dag ons regeert en hoe belangrijk het is, vooral voor HB-ers, om rust en ruimte te vinden. Wat kost je energie, en waar haal je juist energie vandaan? Waar is jouw balans in het onder- en overprikkeld zijn? Wat zijn de unieke uitdagingen en ook mogelijkheden van HB-ers? En vooral, hoe gaan we daar mee om?
Martin bespreekt vervolgens het belang van lanterfanten, en, als je gevorderd bent, het flierefluiten. Om met rust en ruimte in je hoofd te kunnen werken en leven, zodat jouw potentieel veel beter uit de verf komt, ook in deze vreemde tijden. Wie durft?
De onderwerpen worden besproken met korte oefeningen en voorbeelden, en er zal in deze workshop veel ruimte zijn om dit in break-out groepjes te bespreken, juist omdat iedereen hier zo uniek in is.

Wilma Kaptein

Verkopen op een manier die bij jou past

Buikpijn als je je potentiële klant belt. Hoog en snel gepraat als je je aanbod doet. Herken je dat?
Stel je voor dat je je authentieke zelf blijft als je je aanbod doet? Dat je energie krijgt van verkoopgesprekken?
Dat je vanuit je hart elke dag verkopen realiseert? Ook jij kan dat!
In deze workshop leert conversiespecialist Wilma Kaptein jou hoe je jouw aanbod zo doet dat het als de meest logische stap voelt voor jouw klant. Je leert hoe je mensen filtert en alleen met de leukste klanten in gesprek komt. Met Wilma Kaptein als coach hebben al veel duurzame ondernemers hun conversie verdubbeld en meer klanten gekregen. Wilma start vanuit data en baseert haar aanpak op overtuigingspsychologie.

Hetty Knottenbeld

Slim en snel administratie doen

Meer winst uit je bedrijf halen is makkelijker met een goede administratie. Je hebt het vast al eens gehoord. Maar administratie is voor de meeste ondernemers saaie, droge stof die ook nog eens veel tijd kost. Misschien besteed jij ook wel je boekhouding uit, en ben je alleen bezig met facturen en bonnen verzamelen als de boekhouder of accountant erom vraagt?
‘Zonde!’, zegt Hetty Knottenbeld van Helder Begin. ‘Want als je slim omgaat met je administratie vertelt ze je meer en sneller hoe je bedrijf ervoor staat, dan wanneer je wacht op de aanslag van de omzetbelasting nadat er 3 maanden voorbij zijn. En bovendien kun je ermee vooruitkijken en plannen’
Om de administratie slimmer, sneller en makkelijker te doen, vertelt Hetty Knottenbeld tijdens haar workshop welke stappen nodig zijn om snelheid aan te brengen en resultaat te zien.

Martin van Elmpt

Leiding nemen en leiding geven

In deze workshop gaat Martin in hoe je leiding kan nemen in je eigen situatie en leiding geven aan de mensen om je heen. HB-ers zien verder, dieper en sneller, zijn empathisch, loyaal, creatief en visionair, noem het allemaal maar op. Vaak zijn we niet goed in onze communicatie, en heerst er veel onbegrip over en weer. In deze workshop bespreken we allereerst (kort) wat deze unieke kwaliteiten zijn en hoe je die bij jezelf herkent.
Met deze kennis op zak kunnen we nu stappen nemen om de leiding te nemen in onze situatie. Hoe communiceer je wel effectief, wat zijn de valkuilen, hoe ga je met je HB zijn op de werkvloer om, vertel je dat je HB bent, en aan wie? De laatste stap is om leiding te geven aan de mensen om je heen, collega’s, vrienden, klanten, jouw managers of, als je er zelf één bent, jouw team.
Ook hier zal Martin door voorbeelden en oefeningen de onderwerpen introduceren, waarbij Martin in break-outs de deelnemers vooral ook tot hun eigen inzichten en mogelijkheden wil laten komen.
De afsluitende vraag en discussie die op verschillende niveaus gesteld en bediscussieerd kan worden is: Is 2020 het jaar dat alles anders was, of is 2020 het jaar dat alles werd?

Bas Mennink

Ondernemen zodat het klopt

Ondernemen zodat het klopt gaat over het dicht bij jezelf blijven in het ondernemerschap. Hoe doe je dat?
Je bent HSP en als een kameleonnetje verander je vaak ongemerkt in de persoon tegenover je (je klant of partner). Of… Wellicht ken je het wel, zo’n knagend gevoel, een licht onbehagen wellicht? “Past deze opdracht of deze klant wel bij mij?” Het klinkt goed, maar je hebt ergens het gevoel dat er iets niet klopt, maar ja… [vul hier zelf jouw mooie excuus in]. Achteraf denk je: “Ik wist het! Ik had deze opdracht nooit moeten aannemen!” Maar ja, [jouw mooie excuus] was ook heel belangrijk.
Kun je die innerlijke toetssteen aanzetten en trainen? En zo ja, hoe dan?
Bas gelooft dat we in deze tijd emotioneel intelligent leiderschap nodig hebben. Hoe blijf je authentiek en zorg je goed voor jezelf? Bas neemt je mee aan de hand van mooie anekdotes en oefeningen naar ondernemen zodat het klopt.

Larinda Bok

Werk aan een krachtig persoonlijk Merk

Ondernemen in tijden van crisis vraagt andere vaardigheden en kennis dan voorheen. Het is cruciaal dat jouw favoriete klant direct weet wie jij bent, wat je te bieden hebt en wat het hem oplevert.
In deze interactieve workshop krijg je vijf fundamentele sleutels voor een krachtige personal brand.
Je leert alles over:

  • De enige ondernemersmindset die je succesvol maakt
  • Cruciale en onmisbare elementen bij het bouwen van een onderscheidend merk (en hoe jij deze in kunt zetten)
  • Meer focus op je favoriete klant
  • Jouw online reputatie
  • Het belangrijkste ingrediënt voor een krachtige personal brand (wat tegelijkertijd een valkuil van hoogbegaafde ondernemers is), én hoe je dit doelbewust inzet

Kenmerken: veel persoonlijke aandacht, methodische aanpak en interactief.
Aan het eind heb je een werkboek met veel tips en een concreet actieplan hoe jij jouw persoonlijke merk nog specifieker vorm kan geven.

Vrijdag 18 september 11.00 -13.00 uur

Sonsoles Alonso

Mensen managen is vermoeiend: omzeil de regels en leer delegeren als een pro

Micromanagen is zo 2019. Welkom delegeren als een pro! In de loop van de muziekgeschiedenis was de componist een oppermachtige figuur geworden die zijn partituren tot in de laatste puntjes vastlegde. Componisten deden hun best om de musici zoveel mogelijk te briefen. Dat is precies wat er ook in het bedrijfsleven gebeurt. Maar volgens auteur Daniel Pink, een van de belangrijkste waarden voor een moderne knowledge worker is autonomie. En sowieso voor een hoogbegaafde!
Na de Tweede Wereldoorlog waren steeds meer componisten die wat in zagen om de uitvoerders mee te laten beslissen over het verloop van een werk. Tijdens deze workshop zal Sonsoles jou middels door artiesten ontwikkelde graphic scores en een zelf-ontwikkeld kaartspel jou leren om als een eigenwijze pro te delegeren. Een graphic score is een flexibele grid die leiders en hun teams helpt om verschillende niveaus van delegeren te navigeren zodat knowledge workers en hoogbegaafden van de gewenste autonomie kunnen genieten terwijl de leider ook leider blijft. Sonsoles combineert hierbij haar ervaring van 17 jaar als artiest en producente van internationale projecten en de laatste ontwikkelingen rondom systeemdenken en machtgebruik.

Janine Kallenbach

Niet kiezen en toch op koers blijven? Persoonlijke missie voor multigepassioneerden

Zoveel interesses!? En wat nou als je zoveel dingen leuk vindt dat je niet wilt, niet kunt, gewoonweg wéigert te kiezen? Hoe weet je dan of je op de goede weg zit? In deze workshop bouw jij jouw persoonlijke missie, die uitgaat van jouw talenten, de waardes die jij aanhangt én de waarde die jij wilt toevoegen. Jouw richting. Inclusief.
Geheel in de lijn van Janine’s eigen passie wordt het een creërende workshop: je bouwt je eigen persoonlijke missie. Dit gaat in stappen en je gebruikt je medeworkshopleden als klankbord.
Aan het einde van de workshop staat jouw persoonlijke missie in jouw persoonlijke werkboek.

Vrijdag 18 september 14.00 -16.00 uur

Ilse Reijgwart

Ondernemen in crisistijd

Er was eens… een bloeiend bedrijf: Wijkunnenmeer. Een eenmanszaak met wat personeel. Wijkunnenmeer helpt onderpresteerders weer te sprankelen, op school en thuis. De cliënten zijn creatief (hoog)begaafde scholieren.

Wijkunnenmeer werkt op het snijvlak van zorg en onderwijs. Ongeveer de helft van de omzet wordt gerealiseerd binnen de Jeugdzorg, de andere helft van de cliënten zijn particulieren. Maandelijks gaf Wijkunnenmeer een of meer groepstrainingen, die eigenlijk altijd vol zaten…

Toen kwam Corona en de hele particuliere markt stortte in. Ouders moesten zelf lesgeven, en niemand leek Wijkunnenmeer nog nodig te hebben. Wat doe je als de helft van de omzet opeens wegvalt en je bankrekening dramatische cijfers begint te vertonen? Natuurlijk ga je online….!

Ilse Reijgwart deelt het verhaal van Wijkunnenmeer in Coronatijd. Een verhaal waarin onlangs een mijlpaal is bereikt door de lancering van onlinepakketten voor leren leren – maar dat vooralsnog nog een open einde heeft.

Jack Cox

Verdienmodel innovaties in een duurzame wereld.

In 2050 dienen alle ondernemingen een duurzaam karakter te hebben. Onmiskenbaar zullen de komende jaren een veelvoud aan startende en bestaande bedrijven de bakens gaan verzetten en met een duurzame en circulaire bril kijken naar de eigen activiteiten.
Waar liggen de kansen en is de wijze waarop men nu onderneemt nog steeds houdbaar in zo’n circulaire omgeving? Of dienen we nog verder te kijken en ons zelf hele andere vragen te stellen? Willen we nog wel winst maken als dit ten koste gaat van onze planeet of onze jongeren?
Wat betekent het om je bedrijf FutureProof te maken, ofwel opererend binnen de grenzen van de donut economie? In deze workshop gaat Jack in op duurzaam ondernemerschap in verhouding tot het huidige en gewenste financiële en economische systeem, plus op welke wijze je hierop een goed en passend verdienmodel baseert.

Inschrijven

Aanmelden doe je door het inschrijfformulier in te vullen en direct te betalen. Zorg dus dat je je betaalbenodigdheden bij de hand hebt! Het inschrijfformulier wordt binnenkort weer geopend!

Het projectteam

is achter de schermen al een tijdje druk bezig en is stiekem heel trots op dit programma!

Janine Kallenbach: talent-ontsteker en -aanjager voor intense mensen
Ticia Luengo Hendriks: tijd- en gedragsbewuste verwever van mensen en ideeën
Nicole Segers: ontwerper voor duurzaamheid met een lach
Ingeborg Van Meggelen: wijsheidsregisseur en community bouwer