Search
Close this search box.

Uitreiking van de Mensa Fonds Awards 2015

Het was een spannende middag afgelopen zaterdag (7-11-2015) in Leiden. Voor de genomineerden van de Awards uiteraard, maar ook voor ons als IHBV, want onze voorzitter, Rianne van de Ven was genomineerd in de categorie werk. De spanning bleef echter nog even bestaan, want na de opening door presentatrice en juryvoorzitter Leila Prnjavorac, hield eerst prof. Dr. J. Grin, hoogleraar beleidswetenschap aan de UVA, een lezing met als thema ‘inspiratie, tegenslag en creativiteit. Een interessant verhaal en onderhoudend gebracht.


De genomineerden in de categorie HB en werk. v.l.n.r. Leila Prnjavorac (juryvoorzitter en presentatrice), Rianne van de Ven, Helmer van Weelderen, Danielle Krekels (winnares), Grethe van Geffen (voorzitter Mensafonds).

Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de winnaars van de awards en de uitreiking van de prijzen. Alle genomineerden werden aan de hand van het juryrapport geïntroduceerd door Leila, waardoor er niet alleen aandacht was voor de winnaars maar ook voor de anderen die zich allen op hun eigen terrein hebben ingezet om hoogbegaafdheid op de kaart te zetten.
De winnaars waren: Lavinia Meijer in de categorie maatschappij, Danielle Krekels in de categorie werk en Anita Wuestman in de categorie onderwijs. Jammer dat Rianne niet tot de winnaars behoorde. Als voormalig leerling van Danielle Krekels en erkend KernTalentenanalist was zij hierdoor echter niet teleurgesteld. De award is Danielle zeer gegund! Wel ontving Rianne, als genomineerde een cheque van 100 euro en een certificaat.

De winnaars van 2015 (v.l.n.r.) Anita Wuestman (Onderwijs), Danielle Krekels (Werk), Lavninia Meijer (Maatschappij)

De middag eindigde met een gezellige borrel, een mooie afsluiting van een positieve en sfeervolle bijeenkomst.

Voor wie Stichting Mensa Fonds nog niet kent, zij zetten zich in voor het benutten van talenten van hoogbegaafden en het zichtbaarder maken van de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving. Dit realiseren zij door het verspreiden van kennis over hoge algemene intelligentie, maar ook door bijzondere prestaties aan te moedigen en projecten en onderzoek te ondersteunen* Het IHBV ontving eerder subsidie van hen voor het schrijven van portretten van 2 hoogbegaafde ouderen voor ons project HB-senioren.

Voor meer info: www.mensafonds.nl

*bron, website Mensa Fonds