Wil jij ook deelnemen aan de werkgroep HB-ASS? Neem dan contact op via de mail: [email protected] en we nemen contact met je op!

Teamleden werkgroep HB-ASS

Pauline Coret:

Mijn naam is Pauline Coret. Vanuit mijn (ervarings)deskundigheid op het gebied van hoogbegaafdheid begeleid ik als coach en KernTalentenanalist  hoogbegaafde volwassen. Tevens ben ik portefeuillemanager Vrijwilligersbeleid.

Ik ben moeder van 2 hoogbegaafde zoons en onze jongste heeft een dubbele bijzonderheid, omdat bij hem ook kenmerken van autisme zijn vastgesteld.

Leergierig als ik ben heb ik mij inmiddels (naast mijn deskundigheid op het gebied van hoogbegaafdheid) ook verder verdiept in autisme en zelf ervaren dat er nogal wat kennis ontbreekt.
Ik kijk er dan ook naar uit om als projectmanager van deze werkgroep een bijdrage te leveren aan de vergroting van de kennis en deze toegankelijk te kunnen maken.


Wendy Haanschoten:

Mijn naam is Wendy Haanschoten. Ik werk als adviserend apotheker bij een zorgverzekeraar, waar ik oprichter/voorzitter van het neurodiversiteit netwerk ben. Daarnaast ben ik voorzitter bij het IHBV en voorzitter van de Vereniging Autisme Ambassadeurs. Je ziet dus dat ik dit onderwerp een warm hart toedraag. Ik hoop dat we met deze werkgroep de laatste wetenschappelijke inzichten kunnen verzamelen en toegankelijk kunnen maken voor de personen in deze doelgroep, als wel voor de professionals.


Adi van den Brande:

Ik ben Adi Van den Brande, mama van een geweldige dochter van 15 jaar. Daarnaast mag ik juf Adi zijn voor 8 prachtleerlingen met autisme. Ze laten me toe om de wereld van autisme te leren kennen.

Daarnaast ben ik oprichter van Het Lampje, adviesbureau voor autisme met specialisatie hoge intelligentie. Hier ondersteun ik enerzijds het netwerk rondom kinderen door middel van (online) cursussen. Anderzijds specialiseer ik me in de andere prikkelverwerking van personen met autisme. Hierover heb ik de ‘Toolbox, het autistische denken’ uitgegeven en voor ik onderzoeken bij kinderen uit.
De drijfveer om deel te zijn van deze groep: Ik ben ervan overtuigd dat hoog intelligente personen met autisme onschatbare talenten hebben voor zichzelf en voor de hele maatschappij.
Hen hierin ondersteunen door kennis te verspreiden over autisme in combinatie met een hoge intelligentie is voor mij de drijfveer om actief deel te nemen aan deze werkgroep.