27-09-2019 Thema HB-Café: Zeer hoogbegaafd, wat betekent dat en hoe beleef je het? – Vlissingen

In de HB-Café’s van het IHBV delen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Soms merk je echter dat je je ook binnen groepen hoogbegaafden ‘anders’ voelt en dan kan het zijn dat je zeer hoogbegaafd bent. Over deze zeer hoogbegaafden (er is geen harde grens, maar in termen van IQ getal wordt gesproken van waarden vanaf 145 (gemiddeld plus drie standaarddeviaties) is nog niet veel kennis. Daarom zijn we in 2018 gestart met HB-Cafés voor deze specifieke doelgroep en voor mensen die vermoeden dat ze hierbij passen (bijvoorbeeld omdat hun kinderen zeer hoogbegaafd zijn).
Op 27 september 2019 vindt voor de derde keer zo’n HB-Café plaats voor volwassenen die zich herkennen als (mogelijk) ‘zeer hoogbegaafd’. De locatie zal dit keer in Vlissingen zijn.

Dit HB-Café heeft een ander karakter dan anders, omdat dit voor een specifieke doelgroep van hoogbegaafden bedoeld is. Het programma is gelijk aan dat van de eerdere HB-Cafés voor deze doelgroep, omdat er nog steeds belangstellenden zijn die toen niet konden komen.
IHBV en Talentissimo (platform voor hyperhoogbegaafden van alle leeftijden, www.talentissimo.nl) hebben dit initiatief genomen om het gezamenlijk te organiseren.
Op deze avond (die min of meer identiek is aan de eerste twee avonden voor deze doelgroep) verkennen we vanuit een korte inleiding in de huidige kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen, samen met de deelnemers in hoeverre deze kennis ook voor ‘zeer hoogbegaafden’ geldt, wat is er hetzelfde en wat is er anders? Er is ook aandacht voor persoonlijke ervaringen van de aanwezigen. Enkele vragen die aan bod zullen komen: Welke gevoelens ervaar je of heb je ervaren toen je ontdekte dat je (mogelijk) zeer hoogbegaafd bent? Ervaar je een kloof in de omgang met anderen, privé en op het werk? Hoe ga je positief om met je (zeer) hoogbegaafdheid? We bieden ook wetenschappelijke kennis over zeer hoogbegaafd zijn, al is die nog beperkt.

Sprekers zijn Noks Nauta en Femke Hovinga. Noks Nauta is arts, psycholoog en ere-bestuurslid van het IHBV. Zij houdt zich sinds 2000 bezig met (zeer) hoogbegaafde volwassenen en schreef diverse boeken en artikelen. Femke Hovinga is oprichter van Talentissimo (voor hyperhoogbegaafden van 0-99), partner bij InterIQ (recruitment voor hoogbegaafden) en IQ-test ontwikkelaar bij SCALIQ.

Het HB-café voor zeer hoogbegaafden (we organiseren het op verschillende locaties, dit keer is de locatie Vlissingen) is er voor iedereen die hier persoonlijke en specifieke belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam).

Let op: 27 september hebben we een andere locatie en we starten een half uur eerder. Er is hier in de omgeving gratis parkeren.

Stichting ZIGZAG
Edisonweg 8A
4382 NW Vlissingen

Op 27 september a.s. gaan de deuren van het HB-café om 18.30 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.
De entree bedraagt € 17,50 per persoon inclusief koffie, thee en water. Andere drankjes contant afrekenen.

Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via Ideal of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-Café volgeboekt is kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit wachtlijstformulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling.