Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column #20 Noks Nauta Geduld

noks300x300Geduld. Een nieuwe column van Noks Nauta.

Geduld

Ergens kwam ik deze uitspraak van Bill Gates tegen: ‘Patience is the key element of success’. Dat is interessant. Je zou namelijk zeggen dat een hoogbegaafde ondernemer als Gates juist snel zou zijn en ongeduldig. Veel hoogbegaafden zijn, denk ik, van nature ongeduldig: alles is zo interessant, en je hebt steeds het gevoel dat je tijd tekort komt voor alles wat je wilt doen. Je vindt anderen ook altijd langzaam en denkt: ‘Schiet nou op’! Waarom dan geduld zien als element voor succes?
Geduld geldt van oudsher als een deugd, een goede eigenschap. Als je ergens geduld voor hebt, kun je bewust iets uitstellen. Je kijkt dan meer naar de lange termijn in plaats van naar de korte termijn. Ik denk dat je zo je wijsheid kunt inzetten. Mijns inziens past dit uitstekend bij hoogbegaafden.
Ik denk dat hoogbegaafden heel goed geduld kunnen ontwikkelen en hun ongeduld loslaten. Je kunt zo beter aansluiten op mensen in je omgeving. Je kunt tijd nemen om je stappen te overdenken en dan af te wegen welke stappen effectief zullen zijn. En wellicht kun je ook meer genieten van hoe goed het dan met jou gaat.

Referentie:

Quotes van Bill Gates: http://addicted2success.com/quotes/27-inspirational-bill-gates-quotes/