Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column #84 Noks Nauta | Ík hoogbegaafd? Dat kan niet waar zijn.

Een nieuwe column van Noks Nauta.

Karin is 35 en heeft een zoontje David van 7. David liep vast in groep 3, had thuis woede aanvallen en wilde niet meer naar school. Niemand begreep wat er aan de hand was en ze gingen een onderzoekstraject in. Daar bleek dat David zeer intelligent is. Hij krijgt nu daarop gerichte begeleiding en het gaat beter.

Karin liep vervolgens vast op haar werk als secretaresse aan de universiteit. Ze kreeg een burn-out die eigenlijk een bore-out bleek. Ze begreep er niets van. Dit was zulk leuk werk. Ze zocht hulp en de A&O psycholoog kwam met het idee dat ze hoogbegaafd zou kunnen zijn. “Ík hoogbegaafd? Dat kan niet waar zijn” zei Karin. Ze vertelde over haar zoontje, díe was wel hoogbegaafd.

Nog steeds denken ouders van hoogbegaafde kinderen er niet altijd aan dat ze zelf hoogbegaafd zouden kunnen zijn. En het is wel belangrijk om te weten! Om er op zijn minst aan te denken. Als ze geen goede herinneringen aan school en kindertijd hebben kleurt dat hun houding naar hun kinderen en naar de school. Problemen op hun werk snappen ze dan ook niet.

Verdiep je dus als ouders in je eigen hoogbegaafdheid! 

Lees bijvoorbeeld de leaflets van het IHBV

De meest recente gaat over ‘Praten met de school’

Lees de boeken van het IHBV

Ga eens naar een HB-Café