12-05-2017 HB-Café Zwolle: Werkstress

Op vrijdag 12 mei is er een HB-Café in de Enk te Zwolle met als thema: Werkstress. Ook hoogbegaafden hebben met werkstress te maken, misschien wel meer of juist ‘anders’ dan de gemiddelde werkende. Deze avond ga je interactief aan de slag rondom het thema werkstress en wat je er zelf mee kan. Gastspreker op deze avond is Monique Loo.

Is werkstress handig om tot prestatie te komen of hindert het jou juist? Moet je stress bestrijden? Hoe merk jij eigenlijk dat er sprake is van werkstress en wat betekent dat voor jou? Hoe spelen het snellere denken, hanteren van complexere taken en/of de creatieve gedrevenheid van een hoogbegaafde een rol bij werkstress? Wat zijn volgens de algemene huidige modellen aangrijpingspunten om met werkstress om te gaan? Wat is er bekend over de gemiddelde werkende en een gezonde omgang met werkstress… en welke ingang biedt dat hoogbegaafden? Welke mogelijkheden zie jij als hoogbegaafde werkende…… nog meer, anders dan wat gangbaar is?

Ook hoogbegaafden hebben met werkstress te maken, misschien wel meer of juist ‘anders’ dan de gemiddelde werkende. Mogelijke factoren van invloed zijn het onvoldoende kwijt kunnen van je begaafdheid en daardoor onder je niveau werken, of het (te) vaak ingezet worden in taken waarin jij uitblinkt maar waar je eigenlijk niet intrinsiek voor gemotiveerd bent, of een meespelende hoog gevoelig waardoor de toenemende stroom prikkels je overdondert, of het hoog leggen van de lat voor jezelf of juist de omgeving die een irreële bijzonder hoge verwachting heeft, of … of…

Rondom het thema werkstress ben je deze vanavond interactief aan de slag, soms werkend met anderen, soms alleen, soms toehorend. Doel is dat zelfreflectie, bewustwording, inzicht, samen creëren en delen jouw creativiteit met en regie over werkstress versterken opdat jij werk kunt benutten als middel voor verdere ontwikkeling en zingeving en stress daarin een voedende rol krijgt. En dat heeft voor een ieder een eigen kleur, vorm en energie.

Spreker van de avond is Monique Loo. In haar werk vergroot zij de inzetbaarheid van mensen in werk. Wat ze leerde en ontwikkelde tot nu toe staat haar daarbij ten dienste. In diverse rollen is zij actief; organisatie-adviseur, supervisor & coach bij Coaches voor Medici (NHG), bedrijfsarts, trainer, docent en KernTalenten analist. Zowel individuele begeleidingen als werken met groepen behoren tot haar werkzaamheden als onafhankelijk zelfstandig ondernemende arts.

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Over de locatie/reisinformatie
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle.
Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.

Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.