Zoek
Sluit dit zoekvak.

Masterclass Hoogbegaafdheid ‘Nederlands Meesterschap’

Eén van de activiteiten waarbij het IHBV actief betrokken is in de Week van de Hoogbegaafdheid, is de Masterclass Hoogbegaafdheid die we samen met RINO Zuid en PPF Centrum voor Hoog OntwikkelingsPotentieel op 9 maart 2024 organiseren.

Het is de derde keer dat we in deze samenwerking met RINO Zuid zo’n masterclass verzorgen. De eerste keer was in 2017 en toen hadden we Lisa Erickson, psychotherpaeut uit Seattle en Maggie Brown, psychotherapeut werkend in Nieuw-Zeeland uitgenodigd als keynotesprekers om hun jarenlange ervaring met ons te delen.

In 2022 hadden we de vanuit Londen werkende Sonja Falck, psychotherapeut, auteur en universitair docent aan de University of East London te gast.

Ook voor deze masterclass van 2024 hebben we gekeken naar een buitenlandse spreker om onze kennisbevordering op dit thema hoogbegaafdheid in de GGZ te voeden. En al brainstormend over potentiële gasten kwamen we tot de conclusie dat we de buitenlandse sprekers hiervoor niet per se nodig hebben.

We hebben in Nederland al zóveel kennis en ervaring op dit thema ontwikkeld, dat we besloten voor de titel: Nederlands Meesterschap.

Tijdens de masterclass zullen ervaren specialisten uit het vakgebied in Nederland lezingen en workshops verzorgen en met de deelnemers de verdieping in gaan. 

Deze dag is er voor GGZ-professionals zoals psychologen, psychotherapeuten en psychiaters die minimaal 5 jaar ervaring hebben in het werken met hoogbegaafde volwassenen. Tevens is er een parallel programma voor vaktherapeuten.

Voor meer informatie kijk je op: https://www.rinozuid.nl/aanbod/masterclass-hoogbegaafdheid/20240309/