Zoek
Sluit dit zoekvak.

Noks Nauta wint Mensa Fonds Award in de categorie Maatschappij

Op 19 november werden in het Onderwijsmuseum in Dordrecht voor de vierde maal de Mensa Fonds Awards uitgereikt. In drie categorieën waren elk drie genomineerden. Noks Nauta won de award in de categorie Maatschappij. We zijn zo trots op haar!!!

noks-mensa-fonds-award

Dit schreef de jury in hun rapport:
De jury heeft bewondering voor de wijze waarop Noks zich op elk vlak van de maatschappij inzet voor hoogbegaafde mensen. Toen ze begon als bedrijfsarts en arbeids-en organisatiepsycholoog ontdekte ze dat er weinig literatuur over hoogbegaafdheid was. Daarom begon ze met schrijven voor hoogbegaafden zelf en voor deskundigen, zoals bedrijfsartsen en psychologen. Inmiddels heeft Noks talloze boeken, boekbijdragen en artikelen op haar naam staan, zij geeft vele lezingen. Zij heeft in 2010 samen met anderen het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen opgericht, een instelling die zeer actief is. Hiernaast ondersteunt zij anderen die onderzoek doen in het HB-veld. Niet alleen binnen haar eigen vakgebied heeft ze veel gedaan, maar ook ver daarbuiten.
In de categorie Werk was lid van ons Comité van Aanbeveling Frans Corten één van de genomineerden. Hij is immers bij uitstek een pionier op dit gebied, heeft al vanaf 2001 hierover gepubliceerd en de landelijke dagbladen gehaald.
De jury kende de award toe aan Lotte van Lith, die daardoor zelf verrast was! Lotte verzorgt (ook tijdens HB-Cafés van het IHBV) regelmatig lezingen over Dabrowski’s theorie van positieve desintegratie.
In de categorie Onderwijs ging de award naar prof. dr. Tessa Kieboom uit België.

Net als vorig jaar ging dus een van de mooie trofeeën naar België. Toen was het Danielle Krekels, in de categorie Werk. Danielle gaf tijdens de feestelijke middag in het onderwijsmuseum een entertainende voordracht getiteld: “Hoe een Mensa Fonds Award een mens kracht geeft”. De gehele middag werd opnieuw gepresenteerd door Leila Prnjavorac.

Voor meer informatie over het Mensa Fonds, de genomineerden en jury rapporten zie de site van het Mensa Fonds. Daar kun je ook nu al mensen nomineren voor de awards van 2017!

noks-mensafondsaward
De drie trotse winnaars van 2016.