Zoek
Sluit dit zoekvak.

Week van de hoogbegaafdheid 2024

Van 9 tot en met 17 maart vindt voor de negende keer de Week van Hoogbegaafdheid plaats.

De organisatie wil kennis over hoogbegaafdheid verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

Het streven is dat er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en Vlaanderen in deze week activiteiten plaatsvinden met hoogbegaafdheid als centraal thema. Dit kunnen activiteiten zijn die over hoogbegaafdheid gaan, maar ook activiteiten speciaal voor hoogbegaafden worden in deze week georganiseerd.

Alle activiteiten staan vermeld op de kaart van Nederland en België, op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl  en www.weekvandehoogbegaafdheid.be. Geïnteresseerden kunnen hun eigen selectie maken. Er zijn activiteiten voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.

De Week van de Hoogbegaafdheid wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Rianne van de Ven Coaching & Training B.V., iQBegrijp, Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) en de Vereniging Mensa Nederland.

De Week van de Hoogbegaafdheid wordt door middel van sponsoring gefinancierd.