Search
Close this search box.

Oproep aan hoogbegaafden met chronische vermoeidheidsklachten voor deelname aan een diepte-interview!

In opdracht van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) gaan Dimitra Nikolea en Siham Jaafar, twee vierdejaars hbo-verpleegkunde studenten aan de Hanzehogeschool te Groningen, onderzoek doen naar de klachten van chronische vermoeidheid bij hoogbegaafden.   

Hierbij is de onderzoeksvraag als volgt: “Welke klachten beschrijven hoogbegaafden met chronische vermoeidheid en in hoeverre hebben deze klachten volgens hen een relatie met hun hoogbegaafdheid?”

In dit onderzoek zijn wij op zoek naar verhalen en ervaringen over welke klachten hoogbegaafden met chronische vermoeidheid beschrijven en in hoeverre zij deze klachten en hun manier van omgaan daarmee relateren aan hun hoogbegaafdheid. Daarom zijn wij op zoek naar hoogbegaafden voor eenmalige individuele diepte-interviews. Deze zullen niet langer dan een uur duren. Samen kunnen wij kijken naar een geschikte datum en wijze voor afname van de diepte-interviews. 

Deze interviews zullen worden gepland in de maanden april en mei. De criteria voor deelname aan dit onderzoek zijn als volgt:

InclusiecriteriaExclusiecriteria
Hoogbegaafden in de leeftijdscategorie 18-67 jaar met vermoeidheidsklachten langer dan zes maanden Hoogbegaafden met klachten van chronische vermoeidheid door andere aandoeningen die tot vermoeidheid (kunnen) lijden, zoals oncologische aandoeningen en nierfalen.
Hoogbegaafden met chronische vermoeidheidsklachten met invloed op het dagelijks levenHoogbegaafden met klachten van chronische vermoeidheid die momenteel onder psychiatrische behandeling zijn

Deelname is geheel vrijwillig. Uw verhalen en ervaringen zullen vertrouwelijk en anoniem behandeld worden. Met uw toestemming nemen wij de interviews op zodat wij deze kunnen gebruiken voor het analyseren, evalueren en om aanbevelingen uit te brengen.

Om meer wetenschappelijke bekendheid te genereren over dit onderwerp, gaan wij de bevindingen presenteren aan het IHBV. Uiteraard krijgt u als deelnemer ook een verslag Vervolgens zal het IHBV deze informatie met aanbevelingen publiceren en zo nodig nader onderzoek stimuleren. 

Wij zouden het heel fijn vinden als u wilt deelnemen aan onze diepte-interviews! Bij interesse kunt u ons e-mailen naar: s.jaafar@st.hanze.nl en/of d.nikolea@st.hanze.nl    

 

Wij hopen van u te horen en u binnenkort te mogen interviewen!