Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oproep: Wil je zelf een onderzoek doen over hoogbegaafdheid bij volwassenen?

Het IHBV wil graag onderzoek stimuleren en faciliteren op allerlei onderwerpen die spelen bij hoogbegaafde volwassenen. Als je een interessant onderwerp zoekt voor je afstudeeronderzoek of je wilt je vaardigheden als onderzoeker op vrijwillige basis inzetten voor een onderwerp waar je zelf ook warm voor loopt, meld je dan bij de coördinator onderzoek van het IHBV, Esther Backbier. Geef in je mail (globaal) even aan wat je ideeën zijn, wat je kwalificaties en interesses zijn en op welke termijn je onderzoek wilt gaan doen.

Het IHBV werkt sinds kort met een onderzoeksagenda met drie themagebieden. Dit zijn:
1. Werk & inzetbaarheid van hoogbegaafden
2. Levensloop & begeleiding van hoogbegaafden
3. Gezondheid van & gezondheidszorg voor hoogbegaafden

Studenten die een onderzoek willen doen in het kader van hun WO Master kunnen een onderzoeker uit het IHBV-netwerk toegewezen krijgen die hen inhoudelijk begeleidt en kan helpen bij het werven van respondenten. Deze begeleiding zal dus naast de onderzoekstechnische begeleiding en beoordeling vanuit de eigen opleiding plaatsvinden.

Onderzoeksvrijwilligers met aantoonbare onderzoekservaring op minimaal WO-niveau krijgen een onderzoeksmaatje uit het IHBV-netwerk toegewezen met expertise op het thema waarbinnen het ingebrachte onderzoeksidee past.

Ben je goed in literatuuronderzoek, het ontwikkelen van vragenlijsten of juist in het analyseren van kwalitatieve en/of kwantitatieve data, dan kun je je melden om anderen te helpen met hun onderzoek voor het IHBV.
Voor meer informatie en/of aanmelden van je onderzoeksidee of onderzoekscapaciteit, mail je naar: onderzoek@ihbv.nl.

Samen bereiken we meer!